Vi anvender cookies til brugeranalyser for at give dig den bedste oplevelse på vores hjemmeside.

Klik og læs mere om cookies og privatpolitikken her

Det er forstået

Angst

Angst er en ubehagelig følelse af at der er fare på færde uden at der behøver at være det, og ofte uden at man ved, hvorfor man er angst. Der er glidende overgange mellem nervøsitet, bekymring og angst. Angst opleves ofte med kropslige reaktioner så som anspændthed, rysten, uro eller hjertebanken.

Ca. 22% af alle mennesker oplever en angst, der er så udtalt, at der er tale om en lidelse.

Der skelnes mellem forskellige former for angst: Agorafobi, social angst (kaldes også socialfobi) og enkeltfobi (sidstnævnte er angst for specifikke genstande el. situationer, som f.eks. lukkede rum, edderkopper, mørke, højder, m.v.)

Man kan også dele angst op i panikangst (anfald af uforklarlig angst, som forårsager, at man fremover vil forsøge at undgå stedet, hvor man først oplevede angsten) og generaliseret angst (konstant angst, hvor man er nervøs, får hjertebanken, bliver svimmel og anspændt eller sveder)

I behandlingen søger man at få kontrol over angsten. I samarbejde koncentrerer man sig om at ændre på uhensigtsmæssige tanke- og adfærdsmønstre. Angsten kan have sit udspring og baggrund i opvæksten og gennem behandlingen søges indsigt og forståelse af egne følelsesmæssige reaktionsmåder.

Links:

Kontakt mig
Behandlingsformer

Copyright © 2021 psykologstedet
v. cand. pæd. psych. aut., Ellis Bech Christiansen

Sundhedshuset, Mads Clausens Vej 13, 6430 Nordborg.
Tel.: 61609003, mail: ellis@psykologstedet.dk